Стартував проект «Медійний поступ для журналістів Чернігівщини»

BAT10 липня відбулося офіційне відкриття освітнього проекту «Медійний поступ для журналістів Чернігівщини».

Півроку група представників регіональних ЗМІ під проводом фахівців медіа галузі та економіки знайомитиметься з новітніми тенденціями та специфікою журналістської роботи у сфері економіки.

Проект, що здійснюється за підтримки компанії «Бритіш Американ Тобакко Україна», реалізовує Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА спільно з ГО «Асоціація регіональних ЗМІ» і «Разом до громадянського суспільства».

Першу зустріч організаторів та учасників проекту відкрив голова облдержадміністрації Валерій Куліч. Він наголосив на важливості компетентного та доступного висвітлення економічних процесів в країні та в області зокрема. Для Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА це вже не перший освітній проект для журналістів за підтримки компанії «Бритіш Американ Тобакко Україна».

Директор Департаменту Андрій Подорван розповів, що минулоріч, завдяки «Школі молодого журналіста», поповнити свої знання мали змогу молоді журналісти і ті, хто цікавиться медіа.

«Участь у цій ініціативі, спрямованій на розвиток потенціалу громади Чернігівщини, є одним з прикладів діяльності нашої компанії у сфері корпоративної соціальної відповідальності. ЗМІ відіграють величезну роль у суспільстві, а економічна освідченість, навички аналітичного підходу та вміння зважено і аргументовано оцінювати інформацію є абсолютно необхідними для журналістів», — сказав Артем Скрипка, директор з виробництва компанії «Бритіш Американ Тобакко Україна».

На важливості журналістського фаху акцентував і голова обласної організації Національної спілки журналістів України Анатолій Тютюнник. Привітав учасників співорганізатор проекту, голова ГО «Асоціація регіональних ЗМІ» Олександр Назаренко.

Як повідомив координатор проекту, начальник відділу співпраці зі ЗМІ Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Валерій Сорокін, група налічує 16 осіб. Протягом липня–грудня учасники проекту відвідають близько 15 навчальних і практичних занять. Ознайомляться зі специфікою роботи економічного журналіста, дізнаються про особливості підготовки аналітичних матеріалів, здобудуть нові знання у бізнесовій та економічній сферах, а також удосконалять свої навички у загальнокорисних для журналістської діяльності царинах, як-то роботи з новими медіа чи отримання доступу до публічної інформації. Серед тренерів школи — визнані журналісти, медіа експерти, провідні економісти.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?